Maak nu zelf een wandeling langs de bouwplaats!

Maak nu zelf een wandeling langs de bouwplaats!

Zelf een kijkje nemen bij de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe oostwand van de Grote Markt, de Nieuwe Markt en het Groninger Forum? Met de nieuwe, gratis routekaart kunt u een zelf een rondwandeling maken langs het bouwterrein. Wethouder Paul de Rook presenteerde op woensdag 18 juni de eerste routekaart op het dak van het Informatiecentrum op de Grote Markt.

De groepswandelingen langs de bouwplaats van het Groninger Forum en de nieuwe oostwand trekken veel belangstelling. Daarom heeft het Informatiecentrum een speciale route ontwikkeld voor bezoekers die liever zelf een rondwandeling maken. De routekaart leidt de bezoekers langs het bouwterrein op de Grote Markt, de toekomstige Nieuwe Markt en het Groninger Forum in aanbouw. Langs de route staan borden met extra informatie over die specifieke plek. Wie de route loopt, ziet niet alleen de vorderingen in de bouw, maar krijgt ook een beeld van hoe het er uit gaat zien als alles klaar is.

‘Gigantische, complexe operatie’
Wethouder Paul de Rook raadt de rondwandeling van harte aan. “Het is ontzettend interessant om te zien wat er gebeurt. De bouw van het Forum en de oostwand is een gigantische, complexe operatie, midden in de binnenstad van Groningen. De bouwers gaan omzichtig te werk, maar het is een grote ingreep. Andere steden zijn jaloers op zo’n groot bouwproject in het centrum.” De wethouder wil zelf ook rondleidingen gaan geven. Ook verwacht hij veel belangstelling voor de routekaart. “Mensen zijn erg aangetrokken door de bouwput. Het Forum is al een toeristische attractie voordat het er überhaupt staat.”

Gratis
De routekaarten zijn gratis af te halen bij het informatiecentrum aan de Grote Markt. Ze zijn er in drie talen: Nederlands, Engels en Duits.

Groepsrondleiding
Het informatiecentrum bliijft natuurlijk groepsrondleidingen organiseren langs de bouwplaats. Aanmelden voor een rondleiding kan bij de balie van het informatiecentrum.

 

Comments are disabled.